Profile

Join date: Sep 8, 2022

About

Vad skulle få en köksblandare att sluta fungera?


Om du letar efter en enkel lösning, bör du försöka ta bort kranen. Använd en skruvmejsel, ta bort kranens handtag och skruva av locket. Detta kommer att lösa problemet snabbt och enkelt. Alternativt kan du ringa en rörmokare som hjälper dig att fixa din köksblandare. Rörmokaren kommer att kunna hjälpa dig med problemet och fixa kranen åt dig.


Kontakta vattenbolaget


Ett annat vanligt problem kan vara ett igensatt rör. Detta kan orsakas av sedimentuppbyggnad, tungmetallavlagringar eller kalk. Om kranen fortfarande inte fungerar måste du kontakta din vattenleverantör. Ett annat möjligt problem är rost. En kran med rost på utsidan kan skadas vid daglig användning, och de rostiga delarna inuti kan orsaka läckage. Kontakta ditt vattenbolag för att få kranen fixad.


Byt ut kranen


Om du inte kan hitta problemet på egen hand kan du också prova att ta bort patronen. Om detta inte löser problemet kan du byta ut patronen och handtaget. Beroende på kranens ålder kan du behöva byta ut båda delarna. I många fall kan en ny patron och handtag lösa problemet. Men om du inte kan fixa luftaren kan du behöva byta ut kranen.


Om du upptäcker att din köksblandare inte fungerar som den ska bör du rådfråga en rörmokare. I allmänhet bör patronen i en kökskran bytas ut med några års mellanrum. Men om det har gått flera decennier bör du överväga att byta ut patronen. Denna enkla reparation kommer att åtgärda problemet och förhindra att det händer igen. Det finns några tips och tricks du kan följa för att fixa en trasig köksblandare munstycke.


Kontakta en VVS-leverantör


Om du inte har de nödvändiga verktygen för att göra detta kan du kontakta en VVS-leverantör. Om din kran är patronliknande måste du först ta isär handtaget och vrida insexskruven moturs. När du har gjort detta lyfter du bort plaststoppet och tar bort metallhandtagets adapter. Därefter måste du skruva loss låsmuttern. Slutligen måste du ta bort mässingshållarklämman med en tång.


En köksblandare som inte fungerar kan också vara ett tecken på att vattenlinjen är trasig. I sådana fall kan du försöka kontrollera andra kranar i huset. Du kanske också vill fråga dina grannar om deras kranar fungerar som de ska. Kontakta din vattenleverantör om problemet kvarstår. Det kan vara vattenleverantörens fel. Om så är fallet måste du kontakta din vattenleverantör och skaffa en ny kran.


Använd videoinspektion


En av de vanligaste anledningarna till att köksblandare slutar fungera är att vattenledningarna har blivit igensatta. Dessa linjer kan bli igensatta på grund av mineralavlagringar eller sediment. Lyckligtvis kan rörmokare upptäcka dessa träskor genom att använda videoinspektion. Du kanske till och med kan reparera din köksblandare själv med dessa tips. Det är dock inte alltid så lätt. Om du har en komplicerad kran är det bäst att ringa en professionell för att fixa den åt dig.

rauldawson993

More actions